Hej ondernemer!

Debbie van Cleef virtual assistant VA for Adventure

Dus je bent wel een beetje nieuwsgierig naar wie ik ben? Top!

Mijn naam is Debbie van Cleef en ik woon in Sittard. Als kind wilde ik juffrouw worden, maar de Pabo dat leek me maar niks. Na het VWO ben in 1992 gestart op de HEAO. Talen vond ik super leuk, maar voor de rest wist ik nog niet zo goed wat ik wilde ‘worden’. Daarom koos ik de richting Business and Languages. Wat me aantrok was die buitenlandse stage, dus zo kwam ik in 1995 voor 6 maanden in Londen terecht. Heerlijke stad want daar is altijd iets te doen!

BCT

Na mijn opleiding vond ik niet echt een leuke baan, tot ik bij BCT terecht kwam. Documentmanagement en workflow waren hele nieuwe onderwerpen voor mij. Interessant genoeg? Ik gaf het een paar maanden de kans en opeens waren we meer dan 20 jaar verder … (ja, echt!)

Zweden

Bij BCT heb ik allerlei functies vervuld. Van helpdesk, consultant, planner, teamleider en technisch schrijver, tot de kennismakelaar die ik nu ben. Een project bij Sveriges Radio in Stockholm bracht me in contact met Zweden. In die periode gamede ik ook veel online (World of Warcraft) en daarin leerde ik veel mensen uit Zweden kennen. Het zaadje werd geplant. Na een zomer- en een wintergroepsreis in Zweden was ik helemaal verkocht. Wat een rust, natuur en fijne sfeer! Daar wil ik ooit gaan wonen.

Social media

Zo rond 2005 kwam social media op. Eerst had ik een Hyvespagina (had jij die ook!?). Toen ik online ging gamen kwam Facebook om de hoek en daar hadden mijn internationale vriendjes een account. Hyves verdween, maar Twitter, LinkedIn, Instagram en Pinterest kwamen daarvoor in de plaats. Machtig interessant vond ik het allemaal! Als nieuwe uitdaging naast mijn werk begon ik in 2014 met een blog: debbieschrijft. Schrijven en dingen uitleggen vind ik leuk.

Ik leerde fotograferen én ik leerde hoe je jezelf online kunt laten zien. Enerzijds door mezelf ook letterlijk te laten zien en anderzijds door social media in te zetten om het bereik van mijn blog te vergroten. Héél groot is mijn blog nooit geworden, maar dat komt omdat ik over een breed scala aan onderwerpen schrijf. Ik heb me met mijn blog nooit willen toespitsen op een bepaalde richting of onderwerp. En nu vind ik het zelf erg leuk om te zien hoe mijn interesses in de afgelopen jaren zijn gewijzigd.

Virtual assistant

Mijn werk bij BCT vind ik nog steeds leuk, al kriebelt het na 20 jaar toch om iets anders te gaan doen. Social media en online aanwezigheid staan daarbij bovenaan mijn wensenlijst. Vacatures op dat vlak zitten 9 van de 10 keer in de marketinghoek. Ik heb geen marketingopleiding gedaan en ik vind ook niet alles van marketing interessant.

En dan? Dan kom ik een training tot virtual assistant tegen! Ik kende het begrip al, maar associeerde het zelf vooral met administratieve taken. Ik leerde van Thamara echter dat een virtual assistant een ondernemer kan helpen op allerlei vlakken. Je kiest als VA die taken waar je goed in bent en die je leuk vindt en biedt die aan ondernemers aan die hulp kunnen gebruiken. Je gebruikt online tools en hoeft niet naast iemand op kantoor te zitten. The world is your workplace.

VA for ADVENTURE

Alle puzzelstukjes vielen in elkaar. Ik besloot mijn passie voor online aanwezigheid en mijn liefde voor Zweden te combineren, et voilà. Mijn bedrijf VA for Adventure is geboren!

Wil je met me samenwerken? Laten we de mogelijkheden onderzoeken!

Ja, ik wil de mogelijkheden onderzoeken