Marketingtip #1 Google Mijn Bedrijf

Marketing, dé manier om je product of dienst én jezelf bekend te maken bij je publiek. Er zijn veel manieren om aan marketing te doen: social media (LinkedIn, Facebook, Instagram, etc.), regelmatige nieuwsbrieven, bloggen op je website, weggevers, funnels, adverteren … een lange stroom aan mogelijkheden. Mijn marketingtip #1 is om te beginnen met je profiel op Google Mijn Bedrijf.

Marketingtip nummer 1 google mijn bedrijf

Google is een zoekmachine die alle websites ter wereld indexeert. Dat betekent dat alle informatie die op een website te vinden is, terug te vinden is via Google. De meesten mensen gebruiken Google ook als zoekmachine. Googelen is zelfs een werkwoord geworden en het staat synoniem voor iets opzoeken op het internet. Als je zoekt op je bedrijfsnaam laat Google zien wat ze hebben verzameld over jouw bedrijf.

Mijn bedrijf is een onderdeel van Google. Als je je eigen bedrijf claimt (of aanmaakt) kun je zelf beïnvloeden wat er bij jouw bedrijfsnaam wordt getoond. Je kunt instellen in welke regio je actief bent, weergeven welke diensten je levert, je kunt openingstijden weergeven, foto's en je logo toevoegen en nog veel meer.

Ja maar, ik heb nog geen website …

Geen probleem, je kunt het zelfs gebruiken als je nog geen website hebt! Daarom is dit dus ook echt marketing tip #1 ;-

Dit is wat je moet doen

 1. Maak een Google account aan voor je bedrijf, als je dat nog niet hebt. Als je al een Gmail account (voor je bedrijf) hebt, heb je automatisch ook een Google account.  Onthoud het wachtwoord!
 2. Ga naar Google mijn bedrijf , log in met je account en volg de stappen om je bedrijf te claimen/aan te maken.*
 3. In het profiel van je bedrijf kun je vervolgens een heleboel gegevens invullen. 
 4. Zorg dat duidelijk is welke diensten je levert en in welke regio je actief bent. Heb je een praktijkruimte waar je klanten ontvangt, zet dat erbij.
 5. Voeg foto’s toe van je ruimte en van jezelf. Ben je wandelcoach? Voeg dan een paar actiefoto’s toe van jou tijdens een wandeling.
 6. Voeg je logo toe (als je dat hebt).
 7. Let op dat je je aanmelding ook verifieert. Dat kan een paar dagen duren, dus het liever vandaag dan morgen.
Ben je de eigenaar - google mijn bedrijf

*Je kunt ook op de link Ben je eigenaar van dit bedrijf? klikken als je al een website hebt en je bedrijf al kunt vinden via Google.

Nadat je je Google Mijn Bedrijf account hebt aangemaakt

 • Post regelmatig berichten (Posts in het menu). Een bericht blijft ongeveer 7 dagen online staan.
 • Vraag reviews aan je klanten door de review link met ze te delen.
 • Werk je vanaf meerdere locaties? Dan is het ook handig om die aan je profiel toe te voegen.
 • Download de app op je mobiel. Vanuit die app kun je onder andere heel eenvoudig posts plaatsen, review links delen en vragen beantwoorden.
 • Heb je reviews ontvangen? Reageer erop en bedank je klant.
 • Zorg dat je openingstijden en contactgegevens actueel blijven. Tegen het begin van de lente ontvang je een mail van Google Mijn Bedrijf en word je geattendeerd om in te vullen of je op dagen als pasen en koningsdag geopend of gesloten bent.

Geen zin om het zelf uit te zoeken?

Check dan mijn online mini-training. Je hoeft je alleen te registreren, verder is het helemaal gratis!

In een aantal video's laat ik je zien hoe je Google Mijn Bedrijf in gebruik neemt. Klik op de knop om naar de cursus te gaan.

Google mijn bedrijf