Komen mails die je verstuurt vaak in de spam?

Test (en fix) de spammyness van je mails.

Als ondernemer heb je een website en verstuur je e-mails via een mailadres op je domein.

Voorbeeld: mijn website heeft als domein vaforadventure.com en mijn e-mailadres is debbie@vaforadventure.com.

Nu kan het wel eens voorkomen dat je mails bij de ontvanger in de spammap belanden. Dat kun je voor een groot deel voorkomen, maar helaas niet helemaal. Sommige (vooral grote) bedrijven werken met zo’n scherpe spamfilters dat het bijna niet te voorkomen is. Een medewerker van zo’n bedrijf zal dan wel de mogelijkheid hebben om jouw mailadres aan een zogenaamde white list toe te voegen.

Terug naar ons zzp-ers. Wil je er zoveel mogelijk aan doen om te zorgen dat je mails NIET in de spam komen? Doe dan het volgende.

Mails vaak in de spam

Test de spammyness van je mail

  1. Ga naar https://www.mail-tester.com/
Mail vaak in de spam? Test de spammyness van je mail

2. Je ziet een gek e-mailadres staan (dit wordt steeds vernieuwd). Kopieer dat.

3. Ga naar je mailprogramma en start een nieuwe mail.

Mail vaak in de spam? Test de spammyness van je mail

4. Plak dit in het Aan-veld van je mail. Vul in het onderwerp en de body van je mail eventueel nog iets van ’test’ in en VERSTUUR de mail.

5. Ga terug naar https://www.mail-tester.com/ die je nog hebt openstaan.

6. Klik op de blauwe knop genaamd  Check vervolgens je score

Wat is je score?

Krijg je een score hoger dan 9? Top! Dan hoef je eigenlijk niks te doen. Heb je een score lager dan 9? Klik dan de opties die geen groene markering hebben open en lees wat daar staat. In de FAQ staat uitgelegd wat de resultaten betekenen en wat je moet doen. Vaak kun je bij je hosting iets (laten) verbeteren. Of is er iets mis in je emailhandtekening wat je zelf kunt aanpassen. Je kunt het resultaat van de test onderaan de pagina op die website kopiëren en aan de support van je hosting sturen. Weet je helemaal niet wat je moet doen? Mail mij dan de link van je resultaat, zodat ik je op weg kan helpen.

Tip voor ActiveCampaign/Mailblue gebruikers

Komen de mails die je via ActiveCampaign of Mailblue verstuurt vaak in de spam? Je kunt op deze manier ook de spammyness van je campagnes en automation mails checken. Stuur je bericht als test naar het e-mailadres van de tool en check de resultaten. Het mooie is dat je op deze manier technische en inhoudelijke feedback krijgt.