Over dingen die op je pad komen om een reden.

Begin deze week zou ik naar de maandelijkse netwerkavond van JBS gaan. Op het programma stond een workshop Cut the Crap van Patty Golsteijn. Ik ken Patty sinds begin vorig jaar, maar ik had nog steeds geen workshop bij haar gevolgd.

Tools gebruiken? Of taken uitbesteden | VA for Adventure

Rond de middag kwam het bericht dat Patty had moeten afzeggen. Ze was herstellende van een flinke griep en ze was haar stem helemaal kwijt. ‘Kun jij misschien iets doen?’, kwam de vraag. ‘Jij zit toch in hetzelfde werkveld als Patty?’ (Patty was ook VA en ze heeft Regelhelden opgericht, een platform voor VA’s).

Ehm …

Ehm … ok … dat wil ik best … (want ik heb geleerd om een pitchtijger te zijn) maar wat dan? Ik heb geen presentatie of workshop op de plank liggen voor dit soort gelegenheden. Patty heeft haar geheel eigen manier van werken om ondernemers te helpen met het uitbannen van onnodige en tijdverslindende dingen. De dingen die overblijven worden geautomatiseerd met tools of uitbesteed aan een VA.

Tools!

Hmm, ik gebruik zelf ook een heleboel tools … we’re on to something people! Ik zei JA en maakte in een half uur een presentatie met een paar vragen voor de deelnemers en een lijst van mijn tools.

Fast forward naar 20.15 uur die avond. Na een korte introductie zette ik de deelnemers aan het werk en dat leverde een mooie lijst op van taken-in-mijn-onderneming-die-ik-niet-graag-doe-of-die-me-veel-tijd-kosten. Het waren hele diverse taken, wat het extra leuk maakte.

Tools gebruiken? Of taken uitbesteden | VA for Adventure

Daarna gaf ik uitleg over de tools die ik toepas, waarom ik ze toepas en of ik de gratis/betaalde versie gebruik. Om 21.30 uur waren we klaar en doken we de bar in. Ik met nog een lichtelijk onzeker gevoel. Maar ik krijg complimenten; interessante sessie, veel tips, goed dat ik dat zo last minute heb durven doen. De meeste deelnemers hebben hun notitieblokje volgeschreven. Yes!

Tools gebruiken? Of taken uitbesteden | VA for Adventure

Wat nu zo goed voelt?

Ik ben de uitdaging aangegaan, ik heb mezelf laten zien en ik ben van waarde geweest. Daarnaast heb ik hierdoor ook eindelijk de knoop doorgehakt over het onderwerp mijn weggever. Binnenkort kun je daarom op mijn website een ebook downloaden met die tools en tips. Een ebook dat nog geen titel heeft, maar wel al een voorlopige subtitel: ‘Met deze tips en tools houd je meer tijd over voor avontuur’.

Help jij me aan een goede titel voor dit ebook?

BewarenBewaren

BewarenBewaren