Linda Lahaije is integraal leefstijlcoach in haar onderneming zijvitaal.nl en ze heeft haar website door een VA laten bouwen. In dit interview vertelt ze hoe ze het samenwerken met een VA heeft ervaren.

Ik had nog nooit van een VA gehoord_VA for adventure

Linda, wat is jouw ervaring met het inschakelen van een VA?

Ja, heel positief. Ik zat al heel lang te stoeien met al dat gedoe rondom WordPress en ik kreeg het allemaal niet van de grond. En alle tijd die je daaraan kwijt bent, kun je beter aan andere dingen besteden. Toen ik het linkje naar Regelhelden kreeg, was de keuze snel gemaakt.

Het werken met een VA geeft je rust

Wat waren je grootste twijfels vooraf, om samen te werken met een VA? En wat was het moment waardoor je tóch besloot om samen te werken?

De enige twijfel zat ‘m in dat je iemand nog nooit hebt gezien. Meestal schakel je iemand in naar aanleiding van mond-tot-mondreclame, iemand die wordt aanbevolen. Maar ja, ik vaar heel erg op gevoel en ik had foto’s gekeken en de verhaaltjes en toen dacht ik “ja, zij past bij mij”.

Hoe ben je gaan zoeken naar een VA? Hoe heb je haar gevonden? Hoe heb je haar geselecteerd?

Ik had de link naar Regelhelden gekregen van Veronique Prins, dus dat was een directe ingang. Die mailde dat door en ik wist eigenlijk niet eens dat dat er was. Ik had nog nooit van een VA gehoord.

Testimonials_Linda_Lahaije

Linda Lahaije

Wat heeft de samenwerking jou opgeleverd?

Een heel mooie website die goed zijn werk doet en die zijn geld oplevert. Die werkt, functioneert zoals het moet en waarin ik ook zelf nog een datum kan aanpassen als het moet.

(Een VA) heeft kennis en ervaring en die haalt dingen erbij waar ik nog nooit van gehoord had

Wat was de grootste eye-opener van het werken met een VA?

Ja, die heeft kennis en ervaring en haalt dingen erbij waar ik nog nooit van gehoord had. Als we dan dit doen, of als we dan zus doen. Oh ja, oh dat kan ook. Ja, die heeft veel meer kennis van zaken waar ik gewoon geen drol van snap. Dat je denkt ‘oh ja, zo had ik het nog nooit bekeken’. Ze laat het je van de andere kant zien en dat is gewoon hartstikke tof.

Wat is de belangrijkste reden om het samenwerken met een VA aan een collega-ondernemer aan te raden?

Het geeft je rust. Dat je je eigen ding moet doen en geen tijd moet stoppen in dingen waar je niet goed in bent. Dat moet je overlaten aan diegene die daar wel beter in is.

Heb je tips voor andere ondernemers die nog twijfelen over het samenwerken met een VA?

Niet twijfelen, gewoon doen. Een goede VA zoeken die bij je past en waar je je goed bij voelt. Dat is het allerbelangrijkste, denk ik. Waar je je thuis bij voelt en waarbij je de dingen kunt doen die je wilt doen. Gewoon doen, want het kost je zoveel meer tijd om het zelf te doen. Die kun je veel beter besteden aan het ondernemen.