Als je begint met e-mailmarketing kan het lastig zijn om lezers aan je maillijst toe te voegen. Je levert natuurlijk goede content, maar veel mensen weten nog niet dat jouw bedrijf bestaat. Bestaande klanten en bekenden kun je importeren in Mailchimp, maar het bereiken van nieuwe lezers is tricky. Toch is er een manier die je kunt inzetten.

Nieuwsbrief delen via social media VA for Adventure

Je kunt je e-mailcampagnes vanuit Mailchimp automatisch delen naar Facebook, Twitter en/of Instagram. Als je je campagne verstuurt wordt er meteen een berichtje op die platforms geplaatst. Je kunt een berichtje en een foto toevoegen, plus een linkje naar de campagne. Zorg voor een catchy beschrijving waarmee je bezoekers uitnodigt om je nieuwbrief te lezen!

Social media accounts koppelen

Via het menu Account (dat je opent onder je gebruikersnaam in de rechterbovenhoek) navigeer je naar de tab Integrations. Daar kun je Facebook en Twitter koppelen. Klik op het account dat je wilt koppelen en klik dan op de knop Connect. Vul je inloggegevens voor het betreffende account in en geef toestemming. Let op; Instagram kun je niet apart koppelen. Je Facebookpagina en (zakelijk) Instagramaccount moeten hiervoor aan elkaar gekoppeld zijn. Voor Facebook kun je via deze koppeling ook een inschrijfformulier aan je pagina toevoegen.

 

Twitter

De tekst kan maximaal 257 karakters bevatten. Meer dan één afbeelding mogelijk.

Deel je nieuwsbrief naar social media_Twitter_VAforAdventure

Facebook

De tekst kan maximaal 493 karakters bevatten. Meer dan één afbeelding mogelijk.

Instagram

Op Instagram kun je geen links delen, dus dan zul je de link naar de campagne in je profiel (bio) moeten zetten en daarnaar verwijzen. Een vierkante foto is hierbij het mooist en er is slechts één afbeelding mogelijk. Hier kun je wel veel meer tekst kwijt, 2200 karakters. Ik zou het echter kort en krachtig houden.

Deel je nieuwsbrief naar social media_Instagram_VAforAdventure

En LinkedIn dan?!

Je kunt helaas niet rechtstreeks naar LinkedIn delen. Wat je wel kunt doen is de link van de campagne kopieren en die handmatig delen op LinkedIn.

Deel je nieuwsbrief naar social media_LinkedIn_VAforAdventure

De link is opgebouwd uit een vast gedeelte van Mailchimp, plus een stuk van het onderwerp van je mailing. Je kunt dat laatste stuk ook aanpassen door op Edit te klikken.

Zitten er nadelen aan het delen op social media?

Als je je nieuwsbrief deelt via social media of via de Share Your Campaign link, dan wordt die nieuwsbrief geopend in een view die 2 knoppen bevat. De eerste is Subscribe. Daarmee kan een lezer zich voor je nieuwsbrief inschrijven, handig. De tweede is Past issues. Daarmee kunnen ze eerdere edities van je nieuwsbrief inzien. Of dat handig is moet je zelf bepalen. Het kan immers zo zijn dat je in eerdere nieuwsbrieven informatie hebt gedeeld die niet voor het grote publiek bestemd is. Overweeg dus altijd wat je hiermee doet.

Happy sharing and listgrowing!