5 Tips voor een professionele website

Ben je toe aan een nieuwe website? Of heb je nu misschien nog geen website? Ik ga ervan uit dat die (nieuwe) website wel een professionele website moet worden. Eentje waarvan je weet dat je die kunt laten zien en dat die functioneert zoals je wilt.

5 tips voor een professionele website - Debbie van Cleef

Die professionele website zal de volgende eigenschappen moet bevatten:

Veilig

Met een SSL certificaat en de juiste sjizzel qua AVG

Waarom: omdat bezoekers met een veilig gevoel zich kunnen inschrijven voor je nieuwsbrief, voor trainingen. Wellicht wil je ook diensten of producten online gaan verkopen? Dan is een veilige website een must!

Mobile responsive

Say whut? Dit betekent dat je website goed werkt op mobiel. De schermen van telefoons en tablets zijn kleiner, waardoor de blokken op je website anders worden weergegeven. Onder elkaar in plaats van naast elkaar. Knoppen en menu’s moeten groot genoeg zijn, zodat je die met je vinger kunt bedienen. 

Je kunt een website ook bouwen vanuit het ‘mobile first’ principe. Dat betekent dat je begint te bouwen voor mobiel en dat computergebruikers op de tweede plaats komen. It’s your choice.

Heldere taal

Als iemand je website bezoekt, dan moet binnen 5 seconden duidelijk zijn wat jij doet. Dat betekent dat je teksten kort en bondig zijn, in taal die je bezoeker begrijpt. Geen moeilijke woorden of woorden die je in je dagelijks leven ook niet gebruikt. Het is ook belangrijk om je bezoeker direct aan te spreken, zodat die het gevoel krijgt dat je rechtstreeks met haar/hem in gesprek bent.

NIET: Men kan tevens assistentie krijgen bij het opstellen van nieuwsbrieven.

WEL: Ik help je ook met het schrijven van nieuwsbrieven.

Jezelf laten zien

Mensen doen zaken met mensen. En een potentiële klant zal meer dan 1 keer iets van jou moeten zien voordat die iets van je wilt kopen. Dus is het belangrijk dat je op je website laat zien wie jij bent. Gebruik dus eigen beeldmateriaal, waar je zelf ook in te zien bent. Je kunt bijvoorbeeld ook een video maken waarin je jezelf voorstelt. Hoeft maar een minuutje te duren, maar geeft je bezoeker wel al een eerste indruk van wie jij bent.

Automatisch

In een professionele website kun je processen automatiseren.

  • Een afspraak plannen? Zet een planningstool op je website en geef je klant de mogelijkheid om zelf een moment te prikken in jouw agenda. Gaat niet heen en weer mailen.
  • Inschrijven voor je nieuwsbrief? Zet een inschrijfformulier op je website zodat je bezoeker zich rechtstreeks kan aanmelden. Zo kun je ook meteen de toestemming voor AVG regelen.
  • Geef je workshops, trainingen, healings of wat dan ook? Zorg voor een (mini) online shop waarbij je klant je dienst online kan kopen, kan betalen en de factuur in de mail ontvangt.
  • Geef je die workshop of training ook online? Regel dan dat de klant na aankoop ook meteen met die cursus kan beginnen.

Wil jij nu die professionele website gaan realiseren?

Plan dan een ontdekgesprek met me in. In dit gratis en vrijblijvende gesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we wat je wensen en eisen voor die nieuwe website zijn.

P.S. heb je behoefte aan nog meer tips? Vraag dan hieronder het ebook ‘10 Tips voor als je een website wilt laten bouwen‘ aan.

10 Tips voor als je een website wilt laten bouwen

Wil je een website laten bouwen, maar weet je niet waar je op moet letten? Weet je niet wat voor vragen je moet stellen of waar je echt aan moet denken?

In dit ebook geef ik je uitleg en een heleboel tips om de juiste persoon/bedrijf voor jou te vinden. Ik heb er een checklist bijgedaan die je kunt gebruiken bij het selecteren van een webbouwer! Stel de vragen en leg de antwoorden vast in de checklist; zo kun je ze naderhand goed vergelijken.

Door je aan te melden geef je mij toestemming om je naam en e-mailadres te verwerken om jou dit ebook te kunnen toesturen. Zie mijn privacyverklaring voor meer informatie.
afbeelding ebook 10 1tips