Dit bericht werd eerder gepubliceerd op Regelhelden.com.

Bloggen is een creatieve bezigheid en het is nog leuker als je die creativiteit kunt versterken met afbeeldingen. Daarnaast is het slim om afbeeldingen aan je blogberichten toe te voegen. Wil je weten waarom? Ik geef je 4 redenen!

4 redenen waarom je afbeeldingen zou moeten toevoegen aan je blog - va for adventure

 

Reden 1: herkenbaarheid vergroten

Waarschijnlijk heb je een bepaald kleurenpalet gekozen voor je website. Of zitten er in je huisstijl bepaalde grafische elementen die je kunt gebruiken. Je kunt ook eigen foto’s of afbeeldingen van (gratis) stockfotosites combineren met die grafische elementen, zoals ik hieronder heb gedaan.

Door consequent afbeeldingen in die stijl toe te voegen, vergroot je de herkenbaarheid van je persoonlijkheid of merk. Zeker als je die afbeeldingen ook deelt op social media om je blogpost te promoten.

Reden 2: een beeld zegt meer dan duizend woorden

Veel mensen zijn beelddenkers. Zulke visueel ingestelde personen kijken liever plaatjes dan dat ze tekst lezen. Als je iets wilt uitleggen in de vorm van (bijvoorbeeld) een stappenplan, zijn afbeeldingen onmisbaar voor beelddenkers. Daarnaast zijn infographics heel fijn om een opsomming van ‘droge’ feiten visueel te maken.

Reden 3: vindbaarheid vergroten

Door afbeeldingen te gebruiken in je blogpost, kun je ook de vindbaarheid via Google vergroten. Maar dan moet je wel slim omgaan met de naamgeving van je afbeeldingen. Hoe je dat doet zal ik je vertellen in een latere blogpost.

Reden 4: kleur toevoegen

Afbeeldingen geven letterlijk kleur aan je blogbericht. Natuurlijk schrijf jij een uiterst boeiende blog, maar je moet de lezer wel uitnodigen om te beginnen met lezen. Met aantrekkelijke afbeeldingen kun je de lezer naar je tekst ‘lokken’.

Hoeveel afbeeldingen?

Hoeveel afbeeldingen zou je dan moeten toevoegen? Dat hangt helemaal af van de inhoud. In een opsomming zoals hierboven zou je per opsommingsteken een afbeelding kunnen toevoegen, maar het hoeft niet per se.

Ik zou uitgaan van minimaal 1 en maximaal 3 of 4 afbeeldingen. Het is handig om 1 afbeelding te gebruiken als uitgelichte afbeelding. Die zie je in het overzicht van je blogberichten op je website en die wordt standaard gebruikt als je een blogbericht deelt via social media (als je een WordPress-website hebt).

Hoe maak je afbeeldingen?

Je kunt afbeeldingen maken met Canva. Foto’s kun je maken met je smartphone of downloaden via (gratis) stockfotosites. Wil je hier meer over weten? Houd dan mijn blog in de gaten!

Veel succes!