Dus, je wilt gaan bloggen voor je bedrijf? Maar hoe doe je dat dan? En waarover kun je schrijven? Ik geef je tips!

BLOG: 3 tips voor als je wilt starten met bloggen voor je bedrijf | ©VAforAdventure

waarom Bloggen?

Je hebt gelezen dat bloggen goed is voor je vindbaarheid op Google. En je weet dat het ook een goede manier is om een band op te bouwen met je publiek. Maar hoe begin je? En waar schrijf je over? Die eerste blog is vaak de meest lastige. Als je eenmaal op gang bent komen de ideeën vanzelf, let maar op ;-).

expert

Bloggen doe je niet om reclame maken te maken voor je producten of diensten. Nee, met bloggen doe je alles behalve dat. Je blogt om je lezers (en Google) te laten zien dat je een expert bent in je vak. Je deelt informatie waarmee je je lezers kunt helpen. Bijvoorbeeld:

  • tips
  • product of dienst (van iemand anders) die jij heel fijn vindt om te gebruiken
  • tutorials waarin je uitlegt hoe je iets kunt doen
  • voor- en nafoto’s
  • ervaringsverhalen
  • blik achter de schermen

Heb je nog geen idee hoe je moet beginnen? Laat ik je verder helpen met deze 3 tips:

Tip 1

Schrijf vanuit je hart. Bedenk wat de boodschap is die jíj wilt uitdragen naar je omgeving. Gebruik je eigen woorden en schrijf geen moeilijke zinnen.

3 tips bloggen voor je bedrijf - VA for Adventure

Bron: Pexels.com

TIP 2

Bedenk een onderwerp, schrijf de tekst en laat die vervolgens even liggen. Lees je tekst ALTIJD nog een keer na voordat je publiceert. Met frisse ogen vallen spelfouten en zinnen die niet lopen beter op. Verbeter de fouten. Ben je niet zo goed met taal? Laat je tekst dan ook door iemand anders lezen.

3 tips bloggen voor je bedrijf - VA for Adventure

Bron: Pixabay.com

Tip 3

Gebruik ook beeld. Voeg minimaal 1 foto toe, liefst eentje die je zelf hebt gemaakt. Als je goed kunt tekenen kun je ook een illustratie toevoegen. Gebruik je beeld van anderen? Let dan goed op de rechten. Je mag niet zomaar foto’s van anderen gebruiken. Vermeld altijd de bron van de foto. ‘Google’ of ‘Pinterest’ is niet voldoende!

3 tips bloggen voor je bedrijf - VA for Adventure

Bron: Pexels.com

Aan de slag!

Gebruik deze 3 tips als je wilt starten met bloggen voor je bedrijf. Ga aan de slag met het eerste onderwerp dat je invalt en doe het gewoon. Het is eng om die eerste keer op publiceren te klikken, maar je kunt ’t!

Meer tips

Kun je meer van dit soort tips gebruiken? Abonneer je dan op mijn Adventure Mail, dan ontvang je nieuwe artikelen automatisch in je mailbox!

Avontuurlijke groet,

Debbie

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren