Bloggen is een geweldige manier om je kennis te demonstreren aan je volgers, daar is iedereen het wel over eens. Bloggen kan ook leuk zijn, omdat je je creativiteit kunt gebruiken. Enerzijds op het gebied van tekst, maar ook op het gebied van visuals. Veel mensen zijn immers beelddenkers en met afbeeldingen kun je teksten kracht bijzetten.

Afbeeldingen in je blogs

Als je blogt over een leuk nieuw café waar je met je laptop hebt zitten werken, werken foto’s van dat café heel erg goed. Als je een lange blog hebt kan het lezers ook helpen je tekst met afbeeldingen op te delen in hapklare stukken.

In deze blog geef ik je wat voorbeelden van de verschillende soorten afbeeldingen die je echt moet gebruiken in je blogs. Ik ga in op foto’s, quotes en illustraties.

Foto’s

Foto’s worden het meest gebruikt bij blogs. Je kunt afbeeldingen gebruiken van stockfotosites, maar het beste maak je gebruik van eigen afbeeldingen. Bijvoorbeeld foto’s die je zelf hebt gemaakt met je camera of smartphone.

Je kunt het onderwerp van je blog in beeld brengen, als het bijvoorbeeld over een fysiek iets gaat, zoals je werkplek of een product. Je kunt er ook voor kiezen om sfeerbeelden te maken die te maken hebben met je onderwerp. Met een paar accessoires en achtergronden kun je vaak al een mooie serie sfeerbeelden maken, die je bij meerdere blogs kunt gebruiken.

3 soorten afbeeldingen in blogs VA for Adventure

Deze foto komt uit een reeks die ik heb gemaakt voor mijn persoonlijke blog debbieschrijft.nl

Quotes

Bijpassende quotes zijn een geweldige manier om je blogtekst te onderstrepen. Je kunt ze gewoon in je blog typen, met de quote-opmaak, zodat ze opvallen. Beter is om de quote als een afbeelding toe te voegen. Dat is leuker voor het oog, plus lezers kunnen de afbeelding dan ook opslaan of pinnen op Pinterest. Op Pinterest wordt veel gezocht naar quotes (doe ik ook altijd) en het gebruik van een ‘pinnable’ quote kan later ook weer voor verkeer naar jouw website zorgen.

Een eenvoudige tool waarmee je quotes kunt maken is Canva. In deze blog van Canva lees je hoe je een quote kunt ontwerpen. Heb je eerst nog wat inspiratie nodig? Check dan deze blog met 100 voorbeelden van hoe je een quote in beeld kunt brengen.

3 soorten afbeeldingen in blogs VA for Adventure

Illustraties

Misschien kun je zelf tekenen of vind je handlettering super leuk. Hoe geweldig is het dan om zelf je illustraties te maken, of die quote te handletteren?! Bedenk voordat je begint te schetsen wat voor vorm je nodig hebt. Meestal werkt een vierkante of liggende illustratie het beste.

Teken of handletter op papier, scan de afbeelding in (of maak een foto met je telefoon), snij de foto bij en upload ‘m naar je blogpost. Ik hanteer zelf een breedte van 800 pixels voor afbeeldingen bij blogberichten.

Ben je niet goed in tekenen? Kijk dan eens op Creative Market. Daar kun je voor kleine prijsjes hele leuke illustraties kopen*.

3 soorten afbeeldingen in blogs VA for Adventure

Bonustip: kies een consistente stijl

Zorg dat je een bepaalde, herkenbare stijl kiest. Zo weten lezers meteen dat jij het bent. Gebruik hetzelfde lettertype en kleurstelling en eventueel ook een bepaald filter over je afbeeldingen. Bekijk de afbeeldingen die ik bij deze blog heb toegevoegd, snap je wat ik bedoel?

Uitbesteden

Klinkt dit alles wel goed, maar voel je jezelf helemaal niet zo creatief? Ben je bang dat het erg veel tijd gaat kosten? Overweeg dan om het maken van afbeeldingen voor je blogs uit te besteden. Ik help je graag!

Deze blogpost maakt onderdeel uit van een serie tips over het gebruiken van afbeeldingen bij je blogs. In de volgende geef ik je een aantal tips over SEO en afbeeldingen!

*In deze blogpost komen affiliate links voor. Als jij iets koopt via zo’n link betaal je niks extra’s, maar krijg ik daar een ieniemienie beloning voor.

3 soorten afbeeldingen die je echt moet gebruiken in je blogs_Pinterest_VA for Adventure

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren